Återkopplingar

”Det stora DNA testet kostade över 19.000:- när jag bestämde mig för att göra DNA-testet. Dyrt tyckte jag!

Idag kan jag bara säga en sak – det är den billigaste investering jag gjort i min egen friskvård.

Idag har jag kunskap om vilken träning som passar min kropp, om jag skall äta/eller bör avstå kolhydrater och fett, har en lista på mediciner där det står om jag tål just den medicinen till 100% eller om läkaren bör skriva ut ett annat fabrikat.

Vet också att jag har defekta gener på bland annat grön starr samt ben och leder, men dessa defekta gener kan jag förebygga genom klok aktiv friskvård.

Vet också att jag alltid är hungrig med en låg mättnadskänsla – den kombinationen är inte så lätt att hantera

Kunskapen om DNA testerna är ny och många är skeptiska i början, men efter att de tagit till sig kunskapen svänger så gott som alla till att bli positiva.
Dessa tester är så bra att jag önskar egentligen att alla i vårt samhälle fick tillgång till dom redan nu. Det kommer nog att hända, men inte under min livstid”. // Kicki.

”Jag valde paketet med både vikt och nutrition då jag ville veta både hur kosten påverkar min vikt och vilka anlag jag har för olika sjukdomar. Det senare för att kunna äta rätt och ta de kosttillskott jag behöver för att minimera mina risker att få t ex hjärt- och kärlsjukdomar.

När det gäller vikten hade jag sedan några år tänkt åt LCHF hållet och slutat äta bröd, pasta, ris, potatis och vitt socker. Mättat fett ingår ju i LCHF och jag fortsatte med mina gräddsåser och bacon emellanåt.

När testet kom tillbaka fick jag klart för mig att jag har lätt att gå upp i vikt både av kolhydrater och fett. Dessutom har jag lätt att samla fett kring inre organ vilket mättat fett lättast bidrar till.

Jag hade anlag för högt blodtryck (vilket jag också har) och, Alzheimer, Makuladegeneration (ögonsjukdom) och ligger högt i risk för glutenintolerans. Mitt tänk med LCHF rimmar inget vidare med hur jag bör äta förutom vad gäller mjölprokuter.

Därför har jag tänkt om vad gäller kosten och slutat med gräddsåser, smör och bacon (mättat fett). Jag äter fortfarande inte pasta och andra mjölprodukter men däremot potatis och ris ibland då jag måste få en balans mellan kolhydrater och fett. Jag har även ökat på grönsaker och frukt ytterligare då antioxidanterna ger mig ett bra skydd för fler av de riskfaktorer jag har enligt testerna.

Sedan 1,5 månad har jag börjat med NutriMe som är DNA Medic´s vitamin- och mineraltillskott framtaget med rätt dosering för just mina behov! Nu har jag en burk istället för 15 som tidigare!

Jag har precis avslutat en kur s  i näringslära och lärt mig att  kosten inte innehåller de vitaminer och mineraler som tidigare plus att vi i modern tid äter betydligt mindre än de 3-7000 kalorier vi gjorde av med innan bilen, rulltrappan och kontorsjobben blev vår vardag. Därför är kosttillskott bra även om vi försöker äta nyttigt.

Fettsyrorna är ytterligare en aspekt både för vikten och hälsan. Därför har jag även lagt till en bra Omega3 olja som är skyddad av olivolja för att inte oxidera. Viktigt för både hjärt- och kärlproblem , Alzheimers och för ögonen bl a.

Efter att ha lagt om dessa bitar av kosten, typ av fett och mer grönsaker/frukt har jag med automatik gått ner 7 kg på ½ år. Jag är nu trygg i att jag inte bygger fett kring mina organ längre vilket kan vara svårt att förstå då det inte alltid syns på utsidan.

Jag är glad att ha kommit på detta, som jag hoppas,  i tid!

Tack DNA Medic och Pharmalight som introducerade mig i detta!!”

//Karin Ward

Mitt namn är Mia Wängestam och jag valde att göra den stora DNA testen för att jag anser att kunskap är makt, när jag vet vilken mat, mediciner och träning som är bra för mig eller dåliga, så kan jag påverka mitt välmående till att må bättre, med fantastiska resultat, och vem vet, kanske jag lever längre med Så lev väl och må gott ❤

Weightsensor+Nutrition
”Jag har blivit mer medveten om hur min gensammansättning påverkar hur min kropp klarar olika typer av mat och hur jag med väldigt enkla val kan förbättra mina förutsättningar att hålla mig friskare och samtidigt minska mina risker för att drabbas av flera folksjukdomar”. Marcus Odell

”Jag är väldigt glad att jag gjorde DNA-testet Weight & Nutrition. Jag fick reda på vilken mat jag bör undvika och vilken mat jag bör äta enligt mina gener. Även vilka mikronäringsämnen just jag behöver få i mig. Om man får i sig rätt näringsämnen kan man minska risken för många vanliga folksjukdomar vilket är en bra morot för mig att verkligen ändra på kosten. En bra grej som jag även fick reda på var att jag lättare går upp i vikt av att äta kolhydrater och inte av fett. Tack vare den nya kunskapen kan jag lättare undvika att gå upp i vikt samtidigt som jag får i mig de näringsämnen just min kropp behöver”. Malin

Analysen jag gjorde var DNA NutriControl Weight.

Det är klart intressant att veta fakta om hur mina generna påverkar min hälsa. När jag sammanfattar och berättar för andra så säger jag att DNA analyserna skapar goda möjlighet till ökad livskvalitet. Såklart visste och förstod jag redan innan att det är väldigt individuellt hur kroppen fungerar. Men via DNA analysen har jag också förstått och fått upp ögonen för att varje individ verkligen behöver ha kunskap om sina personliga genetiska förutsättningar för att kunna göra bra val i sin livsstil för att må så bra som möjligt.

Vilka livsmedel jag mår bra av och hur min kropp tar upp olika näringsämnen och inte minst hur kosten påverkar uppkomsten av många sjukdomar. Sjukdomar som jag förstås vill undvika att drabbas av, vilket jag har en mycket bättre möjlighet till med den här kunskapen om  mig själv som jag får från min personliga DNA analys. Jag har ändrat mina matval och vanor en hel del. Främst vad gäller att inte äta så mycket kött alls utan mer fisk och skaldjur. Jag har inte följt den föreslagna dieten utan använt informationen om hur jag fungerar och utefter det gjort ett eget kostupplägg. En del information var också bekräftande men väldigt mycket var överraskande och helt nytt för mig vad gäller vilka livsmedel jag mår bra av och bör äta och vilka jag inte bör äta.

Motion och träning kan jag mycket om eftersom jag studerat detta vid Bosön. Det som stod i min DNA analys bekräftade och stämde ganska väl med hur jag redan visste att jag borde träna. Mycket vad gällde motionen och träning stämde också med det jag gör naturligt för att jag gillar det.

Så jag kan inte säga att jag praktiskt använt den delen av analysen direkt, men den har ändå påverkat mig via att jag fått bättre motivation och ”ändan ur vagnen” att ta tag i motionsdelen  mer. Mer behövs men min livssituation och läggning gör att det för mig känns bra att fokusera på några saker i taget.

Vad gäller sjukdomar så har jag t.ex. undersökt mina ögon hos Optiker och ögonläkare eftersom jag är i riskzonen Makuladegeneration, vilket jag kommer fortsätta med regelbundet nu när jag vet om detta. Jag står och går mer eftersom jag har hög risk för Osteoporos”. Anna Henriksson